ROTTERDAM - Formule-1-teambaas Tom Walkinshaw van Arrows heeft Jos Verstappen voorgesteld om opnieuw voor zijn renstal te rijden. De Schot zoekt naar mogelijkheden om van de rechtszaak af te komen die Verstappen tegen hem heeft aangespannen. De 30-jarige coureur heeft vooralsnog bedankt, omdat hij eerst geld wil zien van Arrows.

"Walkinshaw zoekt oplossingen om van het juridische probleem met ons af te komen", aldus Huub Rothengatter, de manager van Verstappen. "Daar zou inpassen om eventueel weer wat voor Arrows te gaan doen. Maar het is veel complexer dan 'Jos, ga jij maar even rijden en dan zijn we overal van af'. Er zitten allerlei haken en ogen aan."

Salaris

Volgens formule-1-blad RaceReport had Verstappen afgelopen zondag voor Arrows de Grand Prix van Duitsland kunnen racen. De Nederlander heeft een miljoenenclaim lopen tegen Arrows. De renstal stuurde hem in februari de laan uit ondanks een getekend contract voor 2002.

Verstappen heeft ook nog salaris te goed van vorig jaar. De zaak hangt het toch al in financiële moeilijkheden verkerende Arrows als een molensteen om de nek.

Minardi

RaceReport schrijft ook dat Verstappen een aanbod kreeg van Minardi om de zwak presterende Maleisiër Alex Yoong te vervangen. "Zover is het niet", zegt Rothengatter. "Het klopt wel dat teambaas Paul Stoddart bij Jos gepeild heeft wat hij ervan zou vinden om te racen, mócht Yoong vervangen worden. Maar Yoong blijft voorlopig gewoon rijden en wij hebben gezegd: laten we daar nog even mee wachten."

Verstappen zegt in RaceReport: "Ik vind het fijn dat Paul mij gebeld heeft, maar momenteel wil ik niet bij Minardi rijden. De auto is helemaal niet slecht, maar de prestaties van de Asiatech-motor zijn net zo slecht als vorig jaar."

"Wat kan ik dan bij Minardi laten zien? Het zal al een hele klus worden om beter te presteren dan Mark Webber. Die kent de Minardi door en door en is fysiek sterker dan ik doordat hij wel heeft gereden."

Volgens Rothengatter gaat het bij zowel Arrows en Minardi niet om een concreet aanbod, dat definitief is afgeslagen. "Er zijn gesprekken. Die hebben we met nog drie teams. Het betekent niet dat Jos meteen kan tekenen om te rijden."