CINCINNATI - Sjeng Schalken is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Masters-Series in Cincinnati. De Limburgse tennisser verloor met 2-6 4-6 van de Spanjaard Carlos Moya.

Schalken, die maandag voor het eerst in zijn loopbaan toetrad tot de top twintig, won in de eerste schifting in Cincinnati van Moya's landgenoot Mantilla. Ook tegen Moya kreeg Schalken kansen, maar hij wist deze niet te benutten. Schalken forceerde in totaal tien breekpunten, maar verzilverde er maar één. Na het verlies in de eerste set leverde Schalken in het begin van het tweede bedrijf meteen zijn service in. Bij een stand van 1-2 voor Moya brak hij nog wel terug, maar moest op 3-4 opnieuw zijn servicepunt aan zijn tegenstander afstaan. Moya serveerde de partij daarna uit. Het was de achtste keer dat de twee tennissers tegenover elkaar stonden. Schalken en Moya troffen elkaar vorig jaar voor het laatst bij de Daviscup. Toen won de Nederlander. De balans is nu 5-3 in het voordeel van Moya.

Naast Schalken verdween ook Tim Henman uit het toernooi. De Brit, als vierde gerangschikt, verloor verrassend van de Chileen Fernando Gonzalez. Lleyton Hewitt bereikte zonder al te veel inspanningen de derde ronde. Zijn Italiaanse tegenstander Davide Sanguinetti gaf bij een stand van 5-0 voor Hewitt in de eerste set geblesseerd op.