Maradona op witte doek

BARCELONA - Het kon natuurlijk niet uitblijven: het turbulente leven van de Argentijnse voetbalheld Diego Maradona wordt verfilmd. In oktober beginnen de opnames. De film zal zich afspelen in Buenos Aires, de geboorteplaats van 'Pluisje', in Napels en in Barcelona, de steden waar hij triomfen vierde maar ook de zelfkant van het leven leerde kennen.

De Italiaan Marco Risi, bekend van de speelfilm Drie Echtgenotes, fungeert als regisseur. De titel van de rolprent luidt De Hand van God, naar zijn legendarische doelpunt met zijn hand in de kwartfinales van het wereldkampioenschap in 1986 tegen Engeland.

Maradona, die na zijn actieve loopbaan door een jarenlange coca√Įneverslaving op de rand van de dood balanceerde, wordt in verscheidene levensfases door drie verschillende acteurs gespeeld. Zelf zal de inmiddels 44-jarige Zuid-Amerikaan ook een kleine rol vervullen in zijn eigen speelfilm.

Dankzij een streng dieet ziet de voormalige baltovenaar er weer patent uit. Dat viel onlangs te constateren in de Amsterdam ArenA en op het trainingsveld van Ajax. Hij verbleef enkele dagen in Nederland als bestuurslid van zijn jeugdliefde Boca Juniors, dat deelnam aan het Amsterdam Tournament.

Naast de speelfilm komt er binnen afzienbare tijd ook een documentaire uit over het leven van Maradona. De Bosnische regisseur Emir Kusturica is de maker.

NUwerk

Tip de redactie