Rechter moet oordeel vellen over Ajax - ADO Den Haag

AMSTERDAM - Ajax zet het kort geding, om de wedstrijd Ajax - ADO Den Haag alsnog in Amsterdam te laten spelen, door. Dat heeft een woordvoerder van de club donderdag bevestigd. Het kort geding dient vrijdagmorgen om 09.00 uur voor de rechtbank in Amsterdam.

Algemeen directeur Arie van Eijden gaf donderdag aan dat zowel de gemeente Amsterdam als de KNVB wordt gedaagd. De gemeente omdat zij op een indicatieformulier niet juist heeft aangegeven dat het duel in het weekeinde van 13 en 14 augustus niet kan worden gespeeld. De KNVB wordt gedaagd om het besluit om de wedstrijd op neutraal terrein te spelen in te trekken.

Capaciteit

De gemeente Amsterdam heeft tot twee keer toe de wedstrijd in de ArenA verboden. Burgemeester Cohen gaf wegens onvoldoende politiecapaciteit geen toestemming voor zowel zaterdag 13 als zondag 14 augustus. Volgens Ajax had de gemeente dat eerder op een indicatieformulier moeten aangeven. Dat is volgens de club niet gebeurd.

Inkomsten

De KNVB wil het duel nu zondag 14 augustus reglementair op een geheime, neutrale plaats zonder publiek laten verspelen. Ajax liet eerder deze week al weten daarmee niet akkoord te kunnen gaan. Een duel zonder publiek kost de Amsterdamse club tonnen aan inkomsten, nog afgezien van de immateriƫle schade.

Oplossing

Het bestuur sprak de hoop uit dat er donderdag tijdens overleg met de KNVB alsnog een acceptabele oplossing zou komen voor het gewraakte duel.

Nadat het overleg op niets uitliep besloot de club het kort geding door te zetten. Van Eijden zei donderdag dat hij nog steeds hoopt dat er een oplossing komt voordat het kort geding daadwerkelijk dient.

"We zullen geen fysiek overleg meer voeren. Maar je weet het nooit. Ik hoop dat er alsnog een oplossing komt waarin het voetbal als winnaar uit de bus komt. Een kort geding kun je tot op het laatste moment afblazen."

Tip de redactie