AD rectificeert 'verkoop' Kuijt en Kalou

ROTTERDAM - Het Algemeen Dagblad heeft donderdag op de voorpagina de recente berichtgeving over de vermeende verkoop van de Feyenoord-spelers Salomon Kalou en Dirk Kuijt gerectificeerd. Uit onderzoek door de Rotterdamse club blijkt dat het document over de verkoop van de spelers niet is ondertekend door een gevolmachtigd lid van de Raad van Commissarissen of een van de leden van de directie.

"Alvorens tot publicatie over te gaan hebben wij onvoldoende zorgvuldigheid betracht door het betreffende document niet voor commentaar aan Feyenoord voor te leggen", schrijft de hoofdredactie van de krant. "Wij betreuren deze gang van zaken, met name jegens de spelers Kalou en Kuijt en jegens Commissaris Willem Scholten."

Transferrechten

Het Algemeen Dagblad publiceerde op 6 en 8 augustus uitvoerig dat Kalou en Kuijt, of de transferrechten van die spelers, achter hun rug om zouden zijn verkocht aan een investeringsmaatschappij. Feyenoord eiste daarop een rectificatie van de krant en deed bij de Rotterdamse politie tevens aangifte van valsheid in geschrifte..

"Het AD is uiteindelijk vrijwillig tot rectificatie overgegaan", meldde Feyenoord donderdag op de eigen website. "Feyenoord heeft de kort geding-procedure die tegen de krant in gang was gezet, ingetrokken. Feyenoord rekent erop dat hiermee de zaak met het AD is afgedaan."

Aangifte

Feyenoord zet de aangifte bij de politie wegens valsheid in geschrifte gewoon door. Huisjurist Joris van Benthem heeft vrijdag een afspraak met de Rotterdamse recherche. "Ze nemen deze unieke zaak hoog op. Daar zijn we bij Feyenoord heel blij mee. Het zal niet gemakkelijk zijn om de daders te achterhalen. Ze verblijven vermoedelijk in het buitenland. Toch gaan we gezamenlijk alles proberen op de vervalsers van de documenten en handtekeningen op te sporen."

NUwerk

Tip de redactie