RIJSWIJK - Inter lijkt zeker van het bereiken van de Champions League. De Italiaanse topclub won woensdag in de laatste kwalificatieronde de eerste wedstrijd van Shaktar Donetsk. In Oekraïne werd het 2-0.

Halverwege was het nog gelijk. In het tweede deel scoorden voor Inter de Nigeriaan Martins en de Braziliaanse spits Adriano. Ook voor de rust hadden de Italianen al de beste mogelijkheden gekregen.

Liverpool

Voor Liverpool kan ook weinig meer misgaan. De verrassende winnaar van belangrijkste Europese beker voor clubteams van vorig seizoen won in Sofia van CSKA, 3-1. Morientes scoorde twee keer, Cissé trof eenmaal doel.

Anderlecht

Op eigen veld won Anderlecht van Slavia Praag, 2-1. Al in de openingsfase scoorde de van Feyenoord overgenomen Goor voor de Belgen. Jarolim zorgde voor de gelijkmaker van de Tsjechen. Door Mpenza kwam Anderlecht opnieuw op voorsprong. Alle treffers vielen voor de rust.

Weder Bremen

Werder Bremen, het afgelopen weekeinde overtuigend gestart in de Bundesliga, had het moeilijk bij Basel. De Zwitsers wonnen met 2-1, na aanvankelijk door Degen en Rossi op een voorsprong van 2-0 te zijn gekomen. Klose zorgde voor de belangrijke tegentreffer voor de Duitsers.

Malmö verloor op eigen veld van Thun, 1-0. Het Zwitserse doelpunt kwam op naam van Pimenta. Bij de Zweden stond oud-Ajacied Litmanen in de basis.