Blind: Ik kan leven met de uitslag

KOPENHAGEN - Ajax-trainer Danny Blind kon woensdagavond na afloop van het gelijkspel tegen Brondby (2-2) leven met uitslag. "Natuurlijk is het niet leuk wanneer de tegenstander vijftien seconden voor het laatste fluitsignaal scoort. Maar het was niet onterecht."

. Volgens Blind had Brondby de remise verdiend. "Ze hebben meer kansen gekregen dan wij. Maar wij hadden dertien minuten voor tijd wel op 3-1 moeten komen", doelde hij op de misser van invaller Sneijder.

Verbazing

Sneijder kwam pas dertien minuten voor tijd in de ploeg. Tot grote verbazing van de international koos Blind voor Boukhari als linkshalf. "Boukhari was dinsdag een beetje geblesseerd", aldus Blind.

"Dat was een van de redenen dat ik met hem wilde beginnen. Ik hoefde maar eenmaal te wisselen wanneer hij niet meer verder zou kunnen. Ik had misschien twee keer moeten wisselen wanneer ik Boukhari als invaller had gebracht. Daarbij vind ik dat Boukhari het vermogen heeft om spelers en zichzelf in stelling te brengen. Natuurlijk was Sneijder teleurgesteld. Ik zal morgen nog een keer met hem gaan praten."

"Ik ben niet ontevreden over de uitslag, maar we zijn er nog lang niet", vervolgde Blind. "We moeten nu waarschijnlijk winnen in Amsterdam", aldus trainer Michael Laudrup van Bronby. "Dat is helemaal niet eenvoudig. Maar gelukkig hebben we niet met 2-1 verloren. Dan had ik heel weinig voor onze kansen gegeven."

NUwerk

Tip de redactie