KOPENHAGEN - Trainer Danny Blind speelt woensdagavond vanaf 19.00 uur toch met Nourdin Boukhari de eerste ontmoeting van Ajax tegen Brondby in de voorronde van de Champions League. De oefenmeester heeft goede hoop dat de Marokkaan helemaal is genezen van een onwillig spiertje bij zijn lies.

Boukhari trainde dinsdagavond in Kopenhagen nog apart van de groep. Hij kreeg tijdens de training last van zijn lies. Boukhari krijgt als linkshalf de voorkeur boven Wesley Sneijder. De gepasseerde middenvelder moet wel aan de volledige warming-up deelnemen. Mocht Boukhari toch nog last krijgen, dan kan Sneijder hem vervangen.

Sneijder kreeg afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd tegen PSV nog rust voorgeschreven. Zo zou hij zeker fit voor het duel met Brondby zijn. Op de positie van Sneijder groeide Boukhari uit tot uitblinker aan Amsterdamse zijde. Hij scoorde eenmaal en bereidde de winnende treffer van Babel voor.

Opstelling Ajax: Vonk; Trabelsi, Grygera, Escudé en Emanuelson; De Jong, Maduro en Boukhari; Pienaar, Rosenberg en Babel.