KNVB: geen precedentwerking

ZEIST - De KNVB verwacht niet dat het vonnis van de Rotterdamse rechtbank in de zaak-Bouaouzan een nieuwe trend zet in het betaalde voetbal. Volgens de voetbalbond staat de geruchtmakende kwestie op zichzelf.

"Deze uitspraak zal geen precedentwerking hebben", verklaarde de KNVB. "Het OM heeft eerder al aangegeven dat het hier om een uitzonderlijk grove overtreding ging. De tuchtcommissie van de KNVB was die mening ook toegedaan. Een schorsing van twaalf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, komt bijna nooit voor en is hoger dan de richtlijnen van acht wedstrijden."

De trainersvakbond CBV (Coaches Betaald Voetbal) wilde woensdag nog niet op het vonnis reageren. "Ik ga nu niet allerlei dingen uit de losse pols roepen", liet directeur Jan Reker weten. "Ik wil ons standpunt eerst bespreken in het bestuur van de CBV."

Spartaan Bouaouzan werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, met een proeftijd van twee jaar, en een werkstraf van 200 uur. De rechtbank in Rotterdam achtte hem schuldig aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan tegenstander Niels Kokmeijer (ex-Go Ahead Eagles) in december vorig jaar. Bouaouzan gaat in hoger beroep.

NUwerk

Tip de redactie