Tienkamper Martineau staakt de strijd

HELSINKI - Tienkamper Eugene Martineau heeft besloten de strijd te staken bij de wereldkampioenschappen in Helsinki. De Limburgse atleet kreeg woensdag op de tweede dag last van een hamstring. Nadat hij zijn aanvangshoogte bij het polsstokhoogspringen - het achtste onderdeel - niet had gehaald besloot hij er een punt achter te zetten.

"Ik ben heel erg teleurgesteld, maar wil in september graag nog een tienkamp doen. Dan kan ik beter geen risico's meer nemen", zei de 25-jarige atleet. Martineau, die al in de aanloop te maken had gekregen met een blessure, was in de Finse hoofdstad bezig met een weinig opzienbarende tienkamp. Op alle onderdelen bleef hij verwijderd van zijn persoonlijke topscores.

Hij vond zijn verblijf in Helsinki niet zinloos. "Ik doe toch weer ervaring op. Dit was mijn eerste WK. Jammer dat het zo gelopen is." Martineau was vorig jaar ook onfortuinlijk op de Olympische Spelen. Daar eindigde hij ver in de achterhoede omdat hij het kogelstoten geen meetbaar resultaat wist neer te zetten.

NUwerk

Tip de redactie