Lucius mag niet weg van Hiddink

EINDHOVEN - Een mogelijke overstap van PSV-speler Theo Lucius naar de Engelse Premier League is van de baan. Trainer-coach Guus Hiddink wil de 28-jarige international niet kwijt. Ook een verhuizing van Wilfred Bouma naar Engeland is voorlopig niet meer aan de orde. "Dat is nog even een kwestie van afwachten", zei zaakwaarnemer Ger Lagendijk, de manager van beide spelers.

Lagendijk maakte eerder deze maand bekend dat zich zowel voor Lucius als Bouma een gerenommeerde Engelse club had gemeld. Beide internationals hebben nog een contract tot medio 2007 bij PSV. Bouma kan wegens een speciale clausule "elk moment weg" met een behoorlijke regeling, voor Lucius dient een afkoopsom op tafel te komen.

"Hiddink heeft mij laten weten dat hij Theo komend seizoen veel te hard nodig heeft", liet Lagendijk weten. "Contract is contract, dus dat accepteren we. Bij Bouma ligt het iets anders. We konden het met de Engelse club niet eens worden over de persoonlijke voorwaarden. Misschien gaan ze over een paar weken hiermee alsnog akkoord. Aan de andere kant kan het voor Wilfred geen kwaad om nog een jaartje in Nederland bij PSV te blijven in verband met het komende wereldkampioenschap in Duitsland."

Tip de redactie