REKEM - Karsten Kroon rijdt de komende twee jaar voor de Deense wielerploeg CSC. De Nederlandse wielrenner van de Raboploeg zocht een nieuwe werkgever nadat hij het met zijn huidige ploeg niet eens had kunnen worden over contractverlenging.

De 29-jarige Kroon was dit seizoen ontevreden over zijn rol bij de Rabo's. In de Amstel Gold Race reed hij in een kopgroep, maar kreeg hij van de ploegleiding niet de vrijheid om voor zijn eigen kans te gaan. "Ik heb met ploegleider Bjarne Riis van CSC uitgebreid gesproken. Als ik goed genoeg ben, geeft hij me de vrijheid om koersen te winnen."

Kroon bestrijdt dat het hem te doen was om een rol als kopman. "Dat heb ik nooit gezegd. Ik wil alleen wel graag dat ik kansen krijg. CSC is een team met enorm veel uitstraling en een heel goede reputatie." Kroon verwacht volgend jaar de voorjaarsklassiekers te rijden. Deelname aan de Ronde van Frankrijk zal lastiger worden. "Ivan Basso kan volgend jaar waarschijnlijk voor de Tourwinst gaan rijden, dus CSC zal een zware selectie gaan voeren."