Dylan van Baarle heeft zaterdag de leiding gegrepen in de Herald Sun Tour. De renner van Team Sky eindigde als tweede in de vierde etappe die werd gewonnen door de Australiër Nicholas Schultz.

Van Baarle en Schultz waren in een heuvelachtige etappe van 113 kilometer ten zuiden van Melbourne de enige renners die overbleven uit een vroege kopgroep van acht man. Het duo had 1 minuut en 45 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers.

De 26-jarige Van Baarle heeft in het klassement 24 seconden voorsprong op Mitchelton-SCOTT-renner Schultz. Michael Woods, die zaterdag nog mocht starten in de leiderstrui, staat derde op 1.52.

Van Baarle won in 2014 met de Ronde van Groot-Brittannië voor het laatst een etappekoers. De Herald Sun Tour sluit zondag af met een criterium van 89 kilometer door Melbourne.

De etappekoers door Nieuw-Zeeland en Australië bestaat sinds 1952 en werd slechts tweemaal door een Nederlander gewonnen. In 1988 was Adrie van der Poel de beste en een jaar later schreef Marcel Arntz de koers op zijn naam. Vorig jaar ging de eindzege naar de Colombiaan Esteban Chaves.