Ajax wil niet zonder publiek voetballen

KOPENHAGEN - De clubleiding van Ajax wil komend weekeinde niet op neutraal terrein en zonder toeschouwers tegen ADO Den Haag voetballen. Het bestuur van de Amsterdamse club hoopt dat de KNVB alsnog voor een andere oplossing kiest.

"We vinden nog steeds dat die wedstrijd niet zonder publiek moet worden gespeeld", aldus algemeen directeur Arie van Eijden in Kopenhagen, waar Ajax woensdag de voorronde Champions League tegen Brondby speelt. "Donderdag overleggen we opnieuw met de KNVB. Ik hoop dat we er uit komen."

De KNVB liet weten geen ander standpunt in te nemen. "De wedstrijd wordt dit weekeinde gespeeld op neutraal terrein, tenzij er alsnog in Amsterdam kan worden gespeeld. Uitstel is voor ons geen optie", aldus een woordvoerder.

De wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag stond aanvankelijk voor zondag 14 augustus in de ArenA gepland. De gemeente Amsterdam heeft het duel verboden wegens de vele evenementen die deze maand in de hoofdstad plaatsvinden.

De wedstrijd kan ook niet naar Den Haag worden verplaatst. De KNVB wil het duel zondag op neutraal terrein zonder publiek afwerken. Het bestuur van Ajax is daar fel op tegen.

NUwerk

Tip de redactie