Geen Vuelta voor Freire, WK onwaarschijnlijk

AMSTELVEEN - Oscar Freire doet niet mee aan de Ronde van Spanje. De Spaanse sprinter van de Rabobankploeg is nog altijd niet hersteld van een operatie die hij in juni onderging. Zijn deelname aan het wereldkampioenschap, 25 september, is zeer onwaarschijnlijk.

Freire werd al sinds het voorjaar geteisterd door een zitvlakblessure. "Bij die ingreep in juni hebben ze toen een flinke verdikking weggehaald", zei ploegleider Erik Breukink. "Die wond is nog altijd niet hersteld, Oscar kon tot nu toe nog steeds niet trainen. Als hij op het zadel gaat zitten, lijkt het wel of hij op een steen plaatsneemt."

Dinsdag werd de drievoudig wereldkampioen onderzocht in Amstelveen. "De wond zag er goed uit, Oscar zou nu weer lichtjes kunnen beginnen met trainen. Maar de Vuelta is onmogelijk te halen. En het WK? Daar denken we maar even niet aan. Hij zal in elk geval minstens een aantal wedstrijden moeten kunnen rijden voor hij klaar kan zijn voor het WK."

Freire zei zelf tegenover de Spaanse krant AS dat hij het WK niet rijdt. "Zo voelt hij zich nu natuurlijk", zei Breukink, die nog een slag om de arm houdt. "Hij moet nu even niet aan wedstrijden denken."

NUwerk

Tip de redactie