Oltmans schrapt vier namen

UTRECHT - Bondscoach Roelant Oltmans heeft zijn hockeyselectie teruggebracht van 23 naar 19 spelers. Nick Meijer, Thomas Boerma, Jaap Stockmann (allen Bloemendaal) en Balder Bomans (Amsterdam) zijn afgevallen voor de komende toernooien in Hamburg (Masters), Amstelveen (Rabotrophy) en Leipzig (EK).

Meijer is als enige van dit kwartet geblesseerd, aan zijn achillespees. De andere drie zijn door Oltmans gepasseerd. Taeke Taekema, die tijdens de oefencampagne nog niet in actie kwam, gaat als negentiende man mee naar Duitsland. De centrale verdediger en strafcornerspecialist van Amsterdam heeft nog last van een schouderblessure.

"Misschien dat hij zondag in de derde en laatste wedstrijd tegen Duitsland zijn rentree kan maken", legde Oltmans dinsdag in Utrecht uit. Oranje speelt vrijdag in Hamburg tegen olympisch kampioen Australië en zaterdag tegen Pakistan.

Selectie

De selectie: Ronald Brouwer, Vogels (HGC), Geert-Jan Derikx, Rob Derikx, Evers, Weusthof (SCHC), Van Esseveldt, Hoyng, Mahieu, Taekema, Veering (Amsterdam), Matthijs Brouwer, Van der Horst, Reckers (Oranje Zwart), Delmee (Den Bosch), De Greeff (KZ), Klaver, De Nooijer (Bloemendaal), Van der Weide (Real Club de Polo).

Tip de redactie