Feyenoord doet aangifte bij politie

ROTTERDAM - Feyenoord doet maandagavond bij de Rotterdamse politie aangifte van valsheid in geschrifte. Volgens de Rotterdamse club heeft het Algemeen Dagblad een contract in handen gekregen met daarop valse handtekeningen van leden van Feyenoord. Dat meldde de club op de website.

Op grond van het contract heeft de krant geschreven dat Salomon Kalou en Dirk Kuijt zouden zijn verkocht aan een investeringsmaatschappij. Feyenoord heeft de berichten tegengesproken.

Serieus

"We nemen de aangifte van Feyenoord serieus", reageerde AD-journalist Chris van Nijnatten, een van de schrijvers van de artikelen. "Ik geef de club groot gelijk, als ze zeker van hun zaak zijn. Maar als zij belazerd zijn, zijn wij dat ook. De onderste steen moet boven."

Feyenoord zal een rectificatie eisen van het AD over de gesuggereerde verkoop van beide spelers. Vooralsnog gaat de krant niet in op die eis: "Op dit moment zou ik niet weten wat ik moet rectificeren", aldus Van Nijnatten.

Wel zegt hij ermee rekening te hebben gehouden, dat het document niet authentiek zou kunnen zijn. "Maar die achterdocht heb je altijd. Omdat de zaak journalistiek interessant was, zijn we toch tot publicatie overgegaan."

NUwerk

Tip de redactie