BERLICUM - Miriam Oremans heeft definitief besloten haar tenniscarrière in ieder geval tot de US Open te verlengen. De Brabantse is door haar plaats in de derde ronde op Wimbledon teruggekeerd in de top honderd en is rechtstreeks toegelaten tot het grandslamtoernooi in New York.

Oremans kondigde eerder dit jaar haar afscheid aan. Ze verloor haar plaats bij de beste honderd speelsters van de wereld. Wimbledon had haar laatste toernooi kunnen zijn, omdat ze in de laatste fase van haar loopbaan geen kwalificaties meer wil spelen.

"Nu ik toch rechtstreeks ben toegelaten tot de US Open, ga ik nog even door. Ik vind het zonde dit te laten schieten."

Afhankelijk van haar resultaat in New York beslist Oremans of ze nog doorgaat tot de Australian Open van 2003. Ze zal in Melbourne voor de vijftigste keer haar opwachting kunnen maken bij een grandslam. "Bij de US Open zal ik de rechtstreekse plaatsing voor Australië moeten afdwingen. Ik wil de komende tijd zo min mogelijk toernooien spelen."

"Ook voor de US Open zal ik alleen maar gaan trainen. Het zou mooi zijn als ik die vijftig haal, maar anders is het na New York definitief afgelopen." Oremans bereikte vorig jaar de tweede ronde op dat toernooi.