KNVB: Ajax - ADO Den Haag op neutraal terrein

ZEIST - De competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag zal op 14 augustus op neutraal terrein moeten worden gespeeld. Dit heeft de voetbalbond KNVB conform het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal bekendgemaakt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft het duel op zaterdag 13 augustus opnieuw verboden. De wedstrijd mocht eerder niet op 14 augustus worden gespeeld. Cohen liet weten dat de maand augustus een drukke maand is voor de Amsterdamse politie wegens grote evenementen als de Gay Pride, Sail en de Uitmarkt.

Hij vroeg daarom de thuiswedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag te verplaatsen wegens onvoldoende politiecapaciteit in deze maand. De verplaatsing naar 13 augustus was voor de gemeente ook geen optie. Den Haag had al in eerder stadium aangegeven de wedstrijd niet in het Zuiderpark te willen laten spelen.

Aangezien de ontmoeting nu van overheidswege twee keer is verboden en omdat het duel ook niet bij ADO Den Haag mag worden gespeeld zal de KNVB nu volgens de regels voorbereidingen treffen de ontmoeting aan te bieden op neutraal terrein. In dat geval zal zonder publiek worden gespeeld.

ADO Den Haag

ADO Den Haag noemt het betreurenswaardig dat er geen aanhang bij de eerste partij van de competitie aanwezig zal zijn. "Het is jammer", aldus de zegsman van de club. "Maar dit zijn nu eenmaal de regels. Dit is wat dat betreft de laatste stap. We zijn ook geen partij in de zaak en kunnen slechts afwachten. We gaan er nu vanuit dat de wedstrijd op zondag is en vernemen graag van de KNVB wanneer en waar we ons moeten melden."

KNVB

De bond is bezig een terrein te vinden waar de wedstrijd kan worden gespeeld. "We moeten toch verder", aldus de KNVB. Volgens de bond zou de wedstrijd alsnog in Amsterdam kunnen worden gehouden als de gemeente van gedachte verandert, maar dat is niet te verwachten. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam noemt het verplaatsen van de wedstrijd naar neutraal terrein een logische stap. "Vanwege het grote aantal evenementen in augustus in de stad kan het niet anders dan deze wedstrijd niet toe te staan. We wachten nu plaats en tijd af."

Afwachten is volgens de zegsman ook het enige dat Ajax kan doen. "Niemand wordt hier vrolijk van. Het maakt het allemaal behoorlijk ingewikkeld. Maar er is verder weinig aan te doen. We zijn eigenlijk ook geen partij in een conflict tussen de gemeente en de KNVB. We kunnen alleen maar hopen dat dewedstrijd toch nog normaal wordt gespeeld."

Er is Ajax alles aan gelegen de wedstrijd op normale wijze te laten verlopen. De club wil ook dat goedwillende supporters hiervan niet de dupe worden. "Maar we kunnen geen ijzer met handen smeden. De procedure is nu ingang gezet. Het is allemaal nog niet zeker omdat er nog geen terrein is, maar we rekenen nergens meer op."

Tip de redactie