Lindenbergh niet tegen Brondby

AMSTERDAM - Ajax-trainer Danny Blind kan woensdagavond tijdens de eerste ontmoeting met Brondby in de laatste voorronde van de Champions League niet over Olaf Lindenbergh beschikken. De van AZ overgekomen speler ondervindt nog te veel hinder van zijn bovenbeen en reisde maandagmiddag niet met de Amsterdamse club mee naar Kopenhagen.

Maarten Stekelenburg, Maxwell en Nicolae Mitea waren al eerder voor de belangrijke ontmoeting met de Deense landskampioen afgehaakt. Hoopgevend is het herstel van Nigel de Jong. De middenvelder liep vrijdag tijdens de wedstrijd tegen PSV een hamstringblessure op. Hij trainde maandag nog apart, maar verwacht dat hij woensdag speelklaar is.

Trainer Blind kan ook weer over Wesley Sneijder, Hatem Trabelsi en Markus Rosenberg beschikken. Het drietal oefende maandag al mee met de selectie. Blind heeft voor dinsdag in Kopenhagen ook nog twee trainingen belegd.

De wedstrijd tussen Ajax en Brondby staat onder leiding van de Italiaanse arbiter Masima de Santis en begint woensdagavond al om 19.00 uur.

Tip de redactie