Kuijt niet verkocht aan investeerders

RIJSWIJK - Feyenoord-spits Dirk Kuijt zal zeker niet meewerken aan een constructie om hem te verkopen aan een investeringsmaatschappij. Dat zei maandag zijn zaakwaarnemer Rob Jansen. "Het hele verhaal van de verkoop van Kuijt is onzin. Dirk zal zo'n contract nooit tekenen."

Het Algemeen Dagblad bracht maandag naar buiten dat Feyenoord ook de transferrechten van spits Kuijt heeft verkocht aan een internationale investeringsmaatschappij. Eerder onthulde de krant dat de Rotterdamse club 9 miljoen euro zou hebben verdiend aan de verkoop van de transferrechten van Salomon Kalou aan het bedrijf Soccer Investments and Representations. Bij Kuijt zou het overigens niet om 100 procent van de rechten gaan, maar om 50 procent.

Onzin

"Het verhaal is voor 100 procent onzin", benadrukte Jansen. "Feyenoord heeft mij ervan verzekerd dat zij geen overeenkomst hebben met dit bedrijf. En wij hebben er al helemaal niets mee te maken. Dirk zal ook nooit meewerken aan een dergelijke constructie."

Kalou

Feyenoord ontkende eerder al de transferdeal met Kalou. Het bedrijf SIR zou de 20-jarige Ivoriaanse aanvaller volgens het AD onderbrengen bij Benfica. Voorzitter Jorien van den Herik verwees het verhaal naar het rijk der fabelen. "Ik ken die hele investeringsmaatschappij niet eens. Wij houden Kalou aan zijn contract bij Feyenoord", liet hij weten.

Zaakwaarnemer Jansen kent het bedrijf SIR ook niet. "De manier waarop zij werken is heel ongewoon. In feite voorfinancieren zij een transfer. Daarmee maken ze de verkoop van voetballers onnodig ingewikkeld. Wij werken niet mee aan dergelijke opzetjes. Als een club Dirk Kuijt wil, moet het een bod neerleggen bij Feyenoord en dan komt de club vanzelf bij ons. Er is veel interesse voor Kuijt, maar hij blijft vooralsnog gewoon bij Feyenoord. Dat wil hij zelf ook graag."

De verkoop van transferrechten is overigens pas rechtsgeldig als spelers ook hun handtekening zetten onder het contract. Volgens het AD zou zowel Kalou en Kuijt niet bekend zijn met de overeenkomst. "Een eventueel contract is dus bij voorbaat waardeloos, want Dirk Kuijt zal het nooit tekenen', aldus Jansen.

NUwerk

Tip de redactie