TORONTO - Richard Krajicek heeft dinsdag zijn eerste partij op hardcourt verloren. In de eerste ronde van de Masters Series in Toronto kreeg de Muiderberger met 5-7 1-6 klop van de Fin Jarkko Nieminen, die in september een van de tegenstanders is in het Daviscupduel Finland - Nederland.

Krajicek maakte vorige maand op het gras van Wimbledon een succesvolle rentree na anderhalf jaar blessureleed. Hij reikte, net als Sjeng Schalken, tot de kwartfinale om daar pas in de vijfde set te verliezen van de Belg Xavier Malisse.

Vakantie

Na Wimbledon vierde hij vakantie. De met drie miljoen euro gedoteerde Masters Series was zijn eerste wedstrijd op hardcourt. Nu hij al vroeg is uitgeschakeld, zal Krajicek voor de US Open van New York (27 augustus is de eerste wedstrijddag) ook uitkomen in de toernooien van Cincinnati en New Haven.

Schalken

Sjeng Schalken haalde in Toronto wel de tweede ronde. De Limburger komt daarin uit tegen de Duitser Tommy Haas, die als derde is geplaatst. Haas versloeg dinsdag de onbekende Canadees Frederik Niemeyer.