ROME - Raimondas Rumsas wast zijn handen in onschuld. De producten die de Franse douane in de auto van zijn vrouw Edita heeft gevonden, waren voor zijn grootmoeder. Dat tekende de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport dinsdag op uit de mond van de wielrenner van Lampre.
Raimondas Rumsas

Rumsas, verrassend derde in de zondag geëindigde Ronde van Frankrijk, ontkent dope te hebben gebruikt. "Ik heb nog nooit iets genomen. Mijn Tour de France is schoon. Ik weet van niets", zegt de renner uit Litouwen. "Edita had medicamenten bij zich voor mijn grootmoeder in Litouwen. Ik had ze niet nodig en wilde ze niet per vliegtuig laten vervoeren."

Aangehouden

Edita Rumsas werd zondag door de Franse douane staande gehouden met een grote hoeveelheid dopingmiddelen als epo, testosteron en corticoïden. Ze werd dinsdagochtend naar het paleis van justitie in Bonneville overgebracht. Voorlopig wordt ze beschuldigd van het in bezit hebben en vervoeren van verboden stimulerende middelen.

Lampre

De politie pakte ook zes personeelsleden van de wielerformatie Lampre op. Na een dag verhoor zijn zij maandag laat in de avond vrijgelaten. De zes waren met een camper van de ploeg op weg naar Italië, toen ze in Macon werden tegengehouden. Er is geen proces-verbaal tegen de zes opgemaakt.

Rumsas zelf is voorlopig door Lampre geschorst. Mocht blijken dat hij zich heeft bediend van verboden middelen, dan volgt ontslag.

/SPORTEdita Rumsas vervoerde epo en testosteronLampre-ploeg schorst Rumsas