LYON - Edita Rumsas vervoerde zondag in haar auto verboden middelen als epo, corticoïden en testosteron. Dat heeft Christian Lothion, directeur van justitiële onderzoeksafdeling maandagavond in Lyon meegedeeld. In die plaats werd de echtgenote van de Litouwse wielrenner Raimondas Rumsas verhoord.

Zondag werd Edita Rumsas aan de grens met Italië aangehouden. De vrouw van de nummer drie van de Ronde van Frankrijk bleek in haar auto middelen te hebben die op de dopinglijst staan. Lothion kwam maandagavond als eerste met nadere informatie.

Injectievloeistof

Volgens Lothion zijn de verboden stoffen zowel in tabletten als in injectievloeistoffen gevonden. Dinsdagmorgen zal de vrouw naar Bonneville worden overgebracht. Het parket in die plaats in de Franse Alpen is belast met het strafonderzoek.

Voorlopig is de echtgenote van de renner in verzekering gesteld. Die periode mag maximaal 48 uur zijn. Justitie in Bonneville kan tegen de Litouwse een aanklacht indienen wegens het bezit en vervoer van verboden middelen.

/SPORTLampre-ploeg schorst Rumsas