Michael Smith heeft zich donderdag geplaatst voor de achtste finales van het WK darts in Londen. De als tiende geplaatste Engelsman rekende in de derde ronde af met John Henderson. Eerder op de dag werd Dimitri Van den Bergh uitgeschakeld.

De 28-jarige Smith was in zes sets te sterk voor de zeventien jaar oudere Henderson: 4-2. 'Bully Boy' gooide negen keer 180, terwijl zijn opponent daar acht keer de hoogste score tegenover stelde.

Henderson begon goed aan de wedstrijd en nam tot twee keer toe een voorsprong in sets, maar daarna zakte het niveau van 'Highlander'. Smith knokte zich telkens terug en gaf vanaf de vierde set nog slechts één leg weg.

Smith neemt het in zijn volgende partij op tegen Ryan Searle, die eerder in het toernooi de als zevende geplaatste Mensur Suljovic verraste.

Van den Bergh onderuit tegen Humphries

De 24-jarige Van den Bergh ging met 1-4 in sets onderuit tegen de één jaar jongere Engelsman Luke Humphries. Beide darters gooiden een gemiddelde van rond de 90 per drie pijlen.

'The Dreammaker' verloor de eerste twee sets tegen Humphries, maar verkleinde zijn achterstand door het derde bedrijf naar zich toe te trekken. In de volgende twee sets stond 'Cool Hand Luke', die vorig jaar bij zijn WK-debuut al in de voorronde strandde, nog slechts één leg af.

Van den Bergh haalde vorig jaar nog de kwartfinales op het WK. Toen werd hij uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Rob Cross. Humphries neemt het in de achtste finales op tegen Cross, die afgelopen zondag in de derde ronde eenvoudig won van de Spanjaard Cristo Reyes: 4-0.

Eerder donderdag viel het doek voor Steve West. De Engelsman verloor in de derde ronde met 2-4 van de Zuid-Afrikaan Devon Peterson, die bij de laatste zestien tegen Nathan Aspinall speelt.