KITZBUHEL - Martin Verkerk heeft gisteren een nieuwe scalp aan zijn ketting gehangen.De 23-jarige tennisser uit Alphen aan den Rijn versloeg in Kitzbühel de Marokkaanse baltovenaar Hicham Arazi, 14e geplaatst, gedecideerd in 6-2 en 6-4. "Mijn beste wedstrijd ooit", roemde Verkerk zijn eigen prestatie.

In de derde ronde van dit met 855.000 euro gedoteerde toernooi voor 64 spelers ontmoet hij waarschijnlijk de Spanjaard Juan Carlos Ferrero, vorige maand finalist op Roland Garros.

Verrast

Verkerk, bijna in de tophonderd van de wereld gearriveerd door een reeks goede prestaties in challengers, leverde in Kitzbühel zijn tweede grote prestatie. In de eerste ronde verraste hij met winst op de Spanjaard Galo Blanco.

Verkerk: "Tegen Blanco was ik al goed bezig maar tegen Arazi liep het helemaal. Ik heb hem kapot geserveerd, hem geen enkele kans gegeven de trukendoos open te trekken." Verkerk brak Arazi in de eerste set twee keer en won met 6-2. In de tweede set brak hij de Marokkaan op 1-1 opnieuw maar werd toen onmiddellijk teruggebroken.

Geen paniek

"Ik was niet in paniek. Op 4-4 had ik hem weer te pakken en heb ik de partij uitgeserveerd." Verkerk zei het lekker te vinden op ATP-niveau van gerenommeerde spelers te kunnen winnen. Ferrero zal hij onbevangen tegemoet treden. "Ik zeg niet dat ik van hem zal winnen. Wel zal ik proberen hem niet in de rally te laten komen en bovendien hard serveren. Daar zijn die mannen niet zo verzot op."

Zijn topprestaties komen enkele weken te laat om rechtstreeks toelating te verkrijgen tot het US Open eind augustus. Hij staat 'zes man uit', dat betekent dat zes spelers zich moeten terugtrekken. "Ik bereid me al voor op de kwalificaties."