ZEIST - Sparta heeft het volste vertrouwen in het verkrijgen van een licentie voor volgend seizoen. De clubleiding kon maandagavond het beroepscollege van de arbitragecommissie van de KNVB overtuigen van de nagenoeg sluitende begroting die in Zeist werd overhandigd.
Sparta

Tot een uitspraak kwam het college evenwel nog niet. Donderdagochtend voor negen uur moet Sparta nog enkele stukken inleveren, voordat de beroepscommissie uiterlijk vrijdag met de uitspraak komt.

"We moeten nog wat huiswerk maken," zei Kees van den Boer, president van de raad van commissarissen. "Het ziet er goed uit. Honderd procent zekerheid is er nog niet. Toch ben ik er bijna van overtuigd dat het niet mis kan gaan."

Opgelucht

Ook Charles van der Steene, Sparta's commercieel directeur, toonde zich opgelucht. "We hebben aan alle eisen voldaan. We moeten nog wat details uitwerken en daar is het nog slechts een kwestie van tijd voordat het licht op groen springt."

De details betreffen de contracten met de tien werknemers (zes spelers, drie trainers en een verzorger), van wie met Nelstein en Sanou inmiddels een regeling is getroffen. Met de overige werknemers wordt nog maandag en dinsdag onderhandeld. Van den Boer: "Het komt allemaal voor elkaar."


Fortuna
NAC
FC Den Bosch