AMSTERDAM - Het openbaar ministerie in Italië heeft een van de clubartsen van Juventus benaderd om een getuigenverklaring af te leggen over de vermeende mishandelingen door Edgar Davids aan het adres van zijn ex-vriendin Sarah H. Zo meldt De Telegraaf dinsdag. Het justitieel onderzoek zou moeizaam verlopen omdat in de meeste gevallen geen getuigen bij de incidenten aanwezig waren.
De Telegraaf

Het OM hecht veel waarde aan de verklaring van de clubarts. Kort nadat Davids op 29 april 2001 in zijn woning in Turijn zijn vriendin zou hebben mishandeld, zou de arts eerste hulp aan het slachtoffer hebben verleend. Die avond ontstond in de badkamer een worsteling tussen het voormalig fotomodel en de middenvelder van Juventus.

Sarah H. zou een harde duw hebben gekregen waardoor ze met haar rechterarm door het ruitje van de badkamer viel. Vervolgens kreeg ze naar eigen zeggen met gebalde vuist een klap tegen de rechterkant van haar gezicht.

De politie is sinds voormalig fotomodel Sarah H. in februari van dit jaar aangifte deed van mishandeling door haar ex-vriend en vader van haar tweejarig zoontje, bezig met een onderzoek naar in totaal acht gevallen van mogelijke mishandeling.

/SPORTItalië onderzoekt 'geweldsexplosies' DavidsJustitie start strafrechtelijk onderzoek naar Davids