HILVERSUM/LES DEUX ALPES - Youri Mulder stopt met voetballen. De aanvaller (33) vertrok na afgelopen seizoen bij zijn Duitse werkgever Schalke 04, waar hij negen seizoenen volbracht. Daarvoor kwam Mulder uit in de jeugd van Ajax en speelde hij drie seizoenen voor FC Twente.

Nu gaat Mulder aan de slag bij Studio Sport, als voetbalanalist. Dit werk deed hij ook al tijdens het afgelopen WK voetbal. "Dat vond ik leuk en de NOS was blijkbaar tevreden over me. Daarom heb ik besloten erop in te gaan. Hoe veel en wanneer ik moet werken, weet ik niet. Dat wordt nog ingevuld."

Mulder was deze zomer dichtbij een akkoord met FC Groningen, maar dat ketste af. "Daarna kwam er niets meer dat nog beter was. Toen heb ik besloten iets anders te gaan doen. Ik denk niet dat ik straks elke dag bij Studio Sport zit, dus heb ik tijd over. Wie weet, ga ik op termijn eens een trainerscursus doen."

Maandag reed de oud-voetballer per fiets met een groep (ex-)topsporters in Frankrijk overigens de berg Les Deux Alpes op. Dinsdag zullen de renners van de Tour dezelfde beklimming doen. Mulder, die bij het EK in 1996 tot de Nederlandse selectie behoorde, kwam negen keer uit voor het Nederlands Elftal.