WOUDSEND - Het skûtsje van Sneek heeft maandag de zesde wedstrijd bij Woudsend gewonnen. Schipper Douwe Visser van Sneek staat ook in het algemeen klassement bovenaan.

Na een spannende strijd eindigden de skûtsjes van Bolsward en Leeuwarden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Dankzij de harde wind was het voor de schippers hard werken en voor het publiek een mooie wedstrijd om te zien.

Door een aanvaring tussen d'Halve Maen (Drachten) en het skûtsje van Woudsend heeft de eerstgenoemde de wedstrijd niet afgemaakt. De schipper van d'Halve Maen bekende schuld aan de botsing.

Strafpunten

De schippers van de skûtsjes van Joure en Langweer zijn beide in beroep gegaan bij de zeilraad vanwege de toekenning van veertien strafpunten. Het skûtsje van Joure kreeg de straf na de wedstrijd in Earnewâld na een verkeerde manoeuvre. Langweer ontving strafpunten na de wedstrijd bij Terherne vanwege een aanvaring met het skutsje uit Drachten. De zeilraad besloot Langweer gelijk te geven. Het skûtsje van Joure behoudt daarentegen de veertien strafpunten.