AMSTERDAM - Victor Sikora speelt komend seizoen toch in de Nederlandse competitie en wel bij Ajax, de club van zijn voorkeur. De vleugelaanvaller van Vitesse kwam zondagavond een verbintenis voor vier jaar overeen. Eerder ketste een transfer naar Fulham af, omdat de Engelse club de vergoedingssom van ruim vijf miljoen euro in termijnen wenste te betalen. Vitesse ging daarmee niet akkoord, waarna Ajax alsnog zijn slag sloeg.
Ajax
Vitesse

Sikora zal maandagmorgen al in de Arena worden gepresenteerd en daarna gelijk met de selectie van Ronald Koeman meetrainen. Ajax deed zoals gebruikelijk geen mededelingen over de financiële condities rond het aantrekken van de begeerde 24-jarige zesvoudige international. Vitesse-voorzitter Jos Vaessen onthulde wel dat Ajax' laatste bod, dat eerder nog werd afgeslagen, 4,5 miljoen euro was.

Algemeen directeur Arie van Eijden vertelde blij te zijn met het alsnog slagen van de deal in de herkansing en de getoonde standvastigheid in de onderhandeling met de Arnhemse werkgever van Sikora. "Ik heb niet alleen te maken met de wensen van de technische staf, maar ik moet ook waken over de continuïteit van Ajax. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Daarom ben ik uitermate blij dat het toch gelukt is Sikora te halen."

Koeman verheugd

Koeman, die als trainer van Vitesse goede ervaringen opdeed met de speler, toonde zich verheugd over de aanwinst, evenals Leo Beenhakker. "Ajax was op zoek naar een linkerspits en Sikora is altijd onze gedroomde kandidaat geweest", reageerde de technisch directeur.

Sikora, op 11 april 1978 geboren in Deventer, speelde in drie seizoenen 84 competitiewedstrijden voor Vitesse. Daarin scoorde hij twintig keer. De aanvaller begon zijn loopbaan bij de Deventer amateurclub DVV Roda. In 1994 stapte hij over naar Go Ahead Eagles. Hij speelde er tot 1999 107 wedstrijden in het eerste en maakte in totaal 34 doelpunten. Sikora debuteerde op 28 februari 2001 in Oranje. Hij verving in de wedstrijd tegen Turkije oud-Ajacied Marc Overmars in de 66e minuut.

/SPORTVitesse wil met Ajax onderhandelen over Sikora