BEZIERS - Michael Boogerd heeft zaterdag net naast de dagzege in de dertiende etappe van de Ronde van Frankrijk gegrepen. De Nederlander uit de Raboploeg maakte deel uit van een kopgroep van vijf renners, die in Beziers na 171 kilometer om de dagprijs sprintte. De Brit David Millar won, Boogerd finishte als derde. David Etxebarria eindigde als tweede.

De etappe stond in het teken van een lange vlucht. Michael Boogerd, de Fransman Laurent Jalabert (voor de derde dag op rij), de Brit David Millar en de Italiaan Eddy Mazzoleni waren de eerste aanvallers. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van elf renners. In dat groepje zaten met Boogerd en Beat Zberg twee Raborenners en ook twee coureurs van iBanesto (Latasa en Pascual).

De maximale voorsprong van het elftal liep op naar bijna veertien minuten. In het peloton reed de ploeg van Armstrong aan kop, maar echt vaart werd er lang niet gemaakt. Later meldde ook de Lampreploeg zich voorin.

In de slotfase brak de kopgroep. Vijf man kwamen voorop, onder wie Boogerd. Diverse uitbraakpogingen mislukten, waarna de sprint uitsluitsel over de etappezege moest brengen. Millar was de sterkste.