LEEDS - Leeds United heeft vrijdag een tweede bod van Manchester United op Rio Ferdinand afgewezen. Het zou gaan om een transferbedrag van 45 miljoen euro, een nieuw record in het Engelse betaald voetbal. Leeds wil naar verluidt zelfs 54 miljoen euro vangen voor de 23-jarige talentvolle verdediger.

"Bespottelijk"

Leeds en Manchester zijn al geruime tijd in onderhandeling over Ferdinand, die zich in de kijker speelde op het WK voetbal in Zuid-Korea en Japan. Erg gemoedelijk gaan die gesprekken er niet aan toe; Leeds-voorzitter Peter Ridsdale noemde het eerste serieuze bod van Manchester United - 31 miljoen euro - "bespottelijk". Over het tweede bod zei Ridsdale: "We hebben nog steeds geen bod gekregen dat wij acceptabel vinden." Hij verwacht dat Ferdinand zaterdag met Leeds vertrekt naar het verre oosten en Australië voor een oefentrip.

108.000 euro per week

Ferdinand wil graag weg bij Leeds. Hij heeft ook om een transfer verzocht, het liefst naar Old Trafford. "Ik voel dat ik Champions League moet spelen om beter te worden." Overigens kan hij bij Manchester ook aardig verdienen, 108.000 euro per week.