Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zijn zondag met Nederland in het Amerikaanse Buchanan knap derde geworden in de Motocross of Nations. De overwinning ging voor de vijfde keer op rij naar Frankrijk.

Voor Nederland had er veel meer ingezeten, maar het team liep snel achter de feiten aan door het uitvallen van Calvin Vlaanderen. De Zuid-Afrikaanse Nederlander viel uit in de eerste manche en kreeg vervolgens een startverbod in de tweede manche wegens een oogblessure.

Herlings en Coldenhoff lieten zich niet uit het veld slaan en wonnen op het Red Bud-circuit alle drie de manches. Wereldkampioen Herlings was een klasse apart in de eerste manche waarin crossers van de MXGP en de MX2 in actie kwamen.

Coldenhoff schreef vervolgens als rijder van de open klasse de tweede manche op zijn naam. In de derde manche werd Coldenhoff eerste en Herlings tweede.

Voor het klassement werd een zege voor het Nederlandse team wegens het vroege uitvallen van MX2-rijder Vlaanderen nagenoeg onmogelijk. Dat leverde Nederland namelijk heel veel punten op, terwijl het voor een goede eindklassering juist de bedoeling is om zo min mogelijk punten te halen.

Uiteindelijk werd Nederland derde met 41 punten. Frankrijk (35) en Italië (37) bleken niet meer te achterhalen. De crossers van de Verenigde Staten eindigden teleurstellend als zesde.