LA MONGIE/PAU - Karsten Kroon heeft aan een valpartij in de elfde etappe van de Ronde van Frankrijk verwondingen overgehouden aan pols, elleboog, heup en bil. De renner van Rabobank werd donderdagavond overgebracht naar het ziekenhuis van Pau omdat gevreesd werd voor een polsbreuk. Die werd op foto's niet geconstateerd. Een opgave dreigt desondanks.

"Ik heb hem op zijn bek geslagen"

Kroon bereikte gehavend en zwaar geïrriteerd de finish in La Mongie. Hoofdoorzaak was een aanrijding. Kroon was door een volgwagen van het Italiaanse Fassa Bortolo geschept nadat hij eerder, in de afdaling van de Aubisque, ook al onderuit was gegaan. "Ik heb de chauffeur, ik denk de tweede ploegleider, op zijn bek geslagen", vertelde de renner met een van pijn vertrokken gezicht.

Kroon liep behalve een polsblessure wonden op aan rechterelleboog en -dijbeen en een bloeduitstorting op zijn bil, mogelijk het gevolg van een spierscheuring. Het laatste was veroorzaakt door een val in de afdaling van de Aubisque waarbij Kroon naar eigen zeggen dertig meter naar beneden tuimelde: "Ik had een bocht gemist."

Vrijdagochtend valt belissing

Vrijdagochtend beslist de ploegleiding van Rabobank in samenspraak met dokter Leinders of Kroon van start zal gaan in de twaalfde etappe.