SITTARD - De noodlijdende voetbalclub Fortuna Sittard lijkt gered. Donderdagavond schold de gemeenteraad van Sittard-Geleen een ozb-schuld van ruim 225.000 euro kwijt.

De eerste divisionist gaat gebukt onder een schuldenlast van 24,3 miljoen euro. Door de kwijtschelding kan Fortuna beginnen met een schuldsanering die het bedrijf weer gezond moet maken. Volgens wethouder Geene heeft de voetbalclub ook afspraken kunnen maken met de Belastingdienst, banken en andere schuldeisers.

Overeenkomst

De gemeenteraad heeft niet alleen de ozb-schuld kwijtgescholden, maar ook de weg vrijgemaakt voor het verder ontwikkelen van het Fortuna-stadion en het omliggende terrein. Daarvoor mag burgemeester W. Dijkstra een realisatieovereenkomst tekenen met een aantal projectontwikkelaars.

Die willen samen voor 7 miljoen euro investeren in het stadion. Afgesproken is dat de voetbalclub tweederde van dat bedrag gebruikt om schulden af te lossen.

Zodra Fortuna alle afspraken over schuldsanering heeft gemaakt, beoordeelt de KNVB de saneringsovereenkomst. Dan wordt beslist of de club een licentie krijgt. Pas dan is er echt zekerheid over het voortbestaan van de club.