LONDEN - Maria Sharapova en Amélie Mauresmo staan in de halve finales van Wimbledon. Titelhoudster Sharapova was met 7-6(6), 6-3 te sterk voor haar Russische landgenote Nadia Petrova. Mauresmo schakelde een andere Russin, Anastasia Myskina, uit met 6-3, 6-4. Het is de derde halvefinaleplaats in Londen op rij voor de Française.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Sharapova had het één set lastig tegen Petrova, die het vooral van haar harde service moest hebben. De eerste set werd beslist in een tiebreak, waarin de pupil van de Nederlandse coach Glenn Schaap tevergeefs twee setpoints wegwerkte. Sharapova speelde niet groots, maar was duidelijk de betere van de twee. Na het eerste bedrijf kwam de kampioene van vorig jaar niet meer in gevaar.

Mauresmo zocht tegen Myskina veelvuldig het net en werd rijkelijk beloond voor haar aanvallende ondernemingen. Met een vroege break in het voordeel van de Française was het pleit in de eerste set al beslecht. In het tweede bedrijf maakte Myskina een break achterstand ongedaan, maar vanaf 4-4 kon ze Mauresmo niet meer bijhouden. "Ik wilde echt agressief spelen van het eerste tot en met het laatste punt", zei de Française, die nog altijd wacht op haar eerste Grand Slam-titel tegen de BBC. "Ik zette haar onder druk en dat vond ze niet leuk."

In de volgende ronde treft titelverdedigster Sharapova Venus Williams. Williams, kampioene in 2000 en 2001, won met 6-0, 7-6(10) van de Française Mary Pierce (12).

Mauresmo treft Lindsay Davenport in de halve eindstrijd. Davenport was met 7-6(1), 6-3 te sterk voor Svetlana Kuznetsova (Rus, 6).