Noël van 't End is er maandag niet in geslaagd de kwartfinales te halen bij de WK judo in Baku. De Houtenaar werd in de klasse tot 90 kilogram in zijn vierde partij uitgeschakeld door de Duitser Eduard Trippel,

De 27-jarige Van 't End was bezig aan een aardige opmars in de Azerbeidzjaanse hoofdstad. Hij won van de Egyptenaar Ali Hazem en was daarna te sterk voor Davlat Bobonov uit Oezbekistan en de Portugees Tiago Rodrigues. In de strijd om een plek bij de laatste acht won Trippel op ippon.

Jesper Smink, die eveneens uitkomt in de klasse tot 90 kilogram, verloor al in de eerste ronde. Hij was niet opgewassen tegen Robert Florentino uit de Dominicaanse Republiek.

Het was het eerste WK voor Smink, terwijl Van 't End meer ervaring heeft op grote toernooien. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kwam hij niet door de tweede ronde.

Van Dijke naar derde ronde in klasse tot 70 kilogram

Bij de vrouwen staat maandag de klasse tot 70 kilogram op het programma. Debutante Hilde Jager werd direct uitgeschakeld door Alena Prokopenko uit Rusland en ook voor Sanne van Dijke viel het doek in de derde ronde

Na een 'bye' in de eerste ronde was de 23-jarige Van Dijke in de tweede ronde te sterk voor Naranjargal Tsend-Ayush, maar daarna was de Colombiaanse Yuri Alvear op ippon te sterk.

Kim Polling is in die klasse tot 70 kilogram normaal gesproken een favoriet voor een medaille, maar de viervoudig Europees kampioen mist de WK door een hernia.

Het is maandag de vijfde dag van de WK, die tot en met donderdag duurt. Juul Franssen veroverde zondag in de klasse tot 63 kilogram brons en dat was de eerste Nederlandse medaille van het toernooi. De doelstelling van de judobond is twee medailles.