MÜNCHEN - Judith Vis heeft op haar eerste seniorentoernooi meteen een goede prestatie geleverd. De 22-jarige Rotterdamse haalde donderdag op de EK atletiek in München de halve finale van de 100 meter horden. Haar tijd van 13,31 seconden was net voldoende om door te mogen.

"Een opluchting", zei de atlete. "Ik heb zo hard mijn best gedaan. Ze zeiden wel dat we toeristen waren, maar deze toerist staat wel mooi bij de laatste zestien." De pupil van Nederlands recordhoudster Marjan Olyslager verwacht vrijdag in de halve finale harder te lopen.

Troy Douglas in halve finales

Troy Douglas zette zich over de domper van de gemiste 100-meter-finale van woensdag heen. De 39-jarige sprinter haalde vrij eenvoudig de halve finales van de 200 meter. Hij liep in zijn series 20,81 en 20,78. De negatieve gedachten kon hij uitbannen. "Ik mag niet meer aan gisteren denken, anders zou ik een stomme, onprofessionele atleet zijn", zei Douglas.

'Lichaam wilde niet'

Jacqueline Poelman haalde de tweede ronde op de 200 meter. Ze werd in haar serie derde in 23,41. Poelman maakte haar rentree op een groot toernooi na jaren van blessureleed. Debutant Kortbeek sneuvelde in de halve finale van de 400 meter horden. Blom vloog eruit in de kwalificatie van het polsstokhoogspringen. De 25-jarige Limburger had last van een bovenbeenblessure. "Ik had pijn. Het ging voor geen meter", vertelde hij. "Als het lichaam niet wil, houdt het op."