VARSSEVELD - Het eerste vliegtuig met Zuid-Koreanen die een bezoek brengen aan Varsseveld landt woensdag op Schiphol. Het gaat om een groep van veertig toeristen die in het geboortedorp van trainer Guus Hiddink met eigen ogen willen zien waar de coach zijn roots heeft liggen.

Rond half zes wordt het gezelschap in 'Hiddink-town' verwacht. De loco-burgemeester E. Dings-Niesten van de gemeente Wisch, waar Varsseveld deel van uitmaakt, zal het gezelschap, dat een rondreis door Europa maakt, in café De Ploeg verwelkomen.

Hiddink-arrangement

Reisagent John Lee legt vanuit Nederland met het online-reisbureau ATP en touroperators in Zuid-Korea de laatste hand aan een vierdaags Hiddink-arrangement. "Op het programma staat onder meer een uitgebreide rondleiding door Varsseveld en een bezoek aan de PSV-training", meldt Lee.

Volgens hem hebben bij reisbureaus in Zuid-Korea al 20.000 mensen geïnformeerd naar de mogelijkheden van een Hiddink-arrangement. Lee verwacht dat de eerste vluchten medio augustus vertrekken.

Geen onderdak

De gemeentewoordvoerder van Wisch hoopt goede afspraken met de touroperators te maken om alles een beetje te stroomlijnen. "Daar ontbreekt het nu aan. Dagelijks wordt Varsseveld bezocht door Zuid-Koreanen. Dat gaat niet altijd goed. Met regelmaat heben de bezoekers geen onderdak. In de meeste gevallen schieten de Achterhoekers te hulp en bieden een slaapplaats aan, maar als er straks wellicht vliegtuigladingen vol Zuid-Koreanen deze kant opkomen, moet het toch anders zijn geregeld."