ASSEN - De 75e TT van Assen kreeg op de valreep nog een Nederlander op het podium. Patrick Lakerveld eindigde zaterdag in de race om de Europese titel 250cc als tweede achter de Spanjaard Molino.

De EK race was het slotnummer van de TT. De 26-jarige Lakerveld, woonachtig in het Brabantse Wijk en Aalburg, verdiende met zijn klassering een wildcard voor de Grote Prijs van Duitsland op 31 juli.

Talmacsi wint 125cc

De Hongaar Gabor Talmacsi heeft zaterdag de Dutch TT in de 125cc klasse gewonnen. De motorrijder van KTM profiteerde in de slotronde van een uitglijder van de Italiaan Simoncelli, die op dat moment voorop reed.

De Spanjaard Hector Faubel finishte op korte achterstand als tweede. De Italiaan Mattia Pasini eindigde als derde en verstevigde zijn leiding in het wereldkampioenschap 125cc.

Schouten

Raymond Schouten haalde de finish niet. Hij bivakkeerde het grootste deel van de race rond de 25e positie, maar vlak voor het einde hield zijn Honda ermee op.

Drie wildcardrijders vormden de staart van het peloton: Gert-Jan Kok op de 29e plaats, Joey Litjens 30e en Hugo van den Berg 31e.