TILBURG - Brazilië heeft vrijdagavond op het WK onder 20 jaar in de kwartfinale met 2-1 gewonnen van Duitsland. Rafael maakte in de verlenging van de in het stadion van Willem II gespeelde wedstrijd het winnende doelpunt. Na reguliere speeltijd was het 1-1.

Halverwege de tweede helft kwamen de Duitsers op voorsprong door een treffer van Huber. De speler van Eintracht Frankfurt scoorde via een tegenstander, nadat doelman Renan door een medespeler uit balans was gebracht.

Omhaal

Het was de eerste tegentreffer van Brazilië in het toernooi op Nederlandse bodem. Pas in de slotfase maakte Tardelli koppend gelijk, nadat Edcarlos met een fenomenale omhaal de lat had geraakt.

Favoriet

In het laatste deel van het duel, dat traag op gang kwam, was Brazilië technisch en conditioneel de meerdere. De favoriet hield ook in extra tijd het beste van het spel. Dat werd na 109 minuten beloond met een treffer van Rafael. De rechterverdediger, in aanvallend opzicht zeer actief, schoot van afstand fraai raak. Ook in het restant hield Brazilië de tegenstander onder druk.

Dat leidde tot meerdere mogelijkheden. Doordat een enkeling aan Zuid-Amerikaanse kant wat op persoonlijk succes uit was, werd de schade voor Duitsland niet groter. Ook de voortreffelijke doelman Adler stond meerdere treffers in de weg. Bij een uitval was Huber nog een keer dichtbij de gelijkmaker. Keeper Renan echter redde adequaat.

Schwalbe

Tardelli, de man van de gelijkmaker, miste de laatste minuten. Hij kreeg de tweede gele kaart, wegens een vermeende 'Schwalbe'. De Australische scheidsrechter Schield zag daarbij over het hoofd dat Tardelli wel degelijk werd neergelegd. De Braziliaanse ster mist nu de halve finale, waarin zijn land uitkomt tegen Spanje of Argentinië.