AMSTERDAM - Amélie Mauresmo heeft zich met groot gemak geplaatst voor de vierde ronde op Wimbledon. De als derde geplaatste Française, die nog altijd wacht op haar eerste Grand Slam-titel, liet op court 13 weinig heel van de Amerikaanse Shenay Perry: 6-0, 6-2. Ook de Russin Elena Dementieva schaarde zich onder de laatste zestien.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Mauresmo had na één minuut spelen tegen Perry al de eerste servicebreak te pakken. Een game later moest ze zelf drie breakpoints wegwerken, maar in het vervolg van de partij domineerde de Française. In de eerste set won Perry slechts één punt op haar eigen opslag. De Amerikaanse won haar eerste game op 0-2 in de tweede set. Ze moest daarvoor wel acht breakpunten wegwerken.

Service

De servicelessen die Richard Krajicek aan Dementieva (6) geeft, in ruil voor het trainen en spelen van een paar dubbels met Michaëlla Krajicek, beginnen hun vruchten af te werpen. De Russin, die bekend staat om haar onzekere opslag, won tegen de Amerikaanse Mashona Washington (7-5, 6-1) 56 procent van de punten op haar eigen service. Ze leverde wel vier keer haar opslag in, maar omdat ze Washington zelf acht keer brak, kwam haar zege niet in gevaar.