OISTERWIJK - Bondscoach Foppe de Haan van het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar kan zaterdagmiddag tijdens de kwartfinale op het WK tegen Nigeria over Ryan Babel en Rick Kruys beschikken. De spits en middenvelder zijn op tijd hersteld van de lichte blessure die ze woensdag tijdens de wedstrijd tegen Chili (3-0) opliepen.

Uit voorzorg trainden beide spelers vrijdag nog niet met de selectie mee. Babel ontzag zijn dijbeen en werkte slechts enkele loopoefeningen af. Kruys belastte zijn gekwetste lies ook zo min mogelijk. "We willen gewoon geen risico met hen nemen", aldus De Haan.

Vergeleken met de laatste wedstrijd tegen Chili brengt De Haan geen wijzigingen in zijn selectie aan. Dat betekent dat de afgelopen woensdag goed ingevallen John en Medunjanin weer op de bank beginnen.

De wedstrijd tegen Nigeria begint om 15.30 uur. Het Parkstad-stadion van Kerkrade zal tot de laatste plaats bezet zijn. Vermoedelijk opstelling Nederland: Vermeer; Tiendalli, Van der Struijk, Vlaar en Drost; Kruys, Maduro en Emanuelson; Vincken, Babel en Owusu Abeyie.