LONDEN - De toekomst van formule-1-renstal Arrows hangt nog steeds aan een zijden draad. Het Britse team stelde vorige week ternauwernood deelname aan de Grand Prix van Engeland zeker, maar het is de vraag of de voormalige werkgever van Jos Verstappen zondag in Frankrijk kan starten.

Arrows heeft zijn auto's op het laatste moment naar het Franse circuit van Magny-Cours gestuurd. Achter de schermen voert teambaas Tom Walkinshaw een overlevingsstrijd. Volgens een persverklaring van Arrows is het lot van het team "een weegschaal die twee kanten opkan".

Walkinshaw verklaarde dat nieuwe investeerders (onder meer drankengigant Red Bull) klaar staan om het team te redden, maar dat hij eerst de huidige aandeelhouders moet uitkopen. Investeringsbank Morgan Grenfell ligt dwars en blokkeert het overnameplan. Volgens Walkinshaw is de waarde van Arrows daardoor gehalveerd en snijdt Morgan Grenfell zichzelf zo in de vingers.

Nu Arrows op zwart zaad zit, kan het de motoren van leverancier Cosworth nauwelijks betalen. Vlak voor de GP van Engeland betaalde teambaas Walkinshaw uit eigen zak een bedrag van 5 miljoen euro aan Cosworth. De Schot moet nu snel een bedrag van 3 miljoen euro vinden om komend weekeinde in Frankrijk en volgende week in Duitsland te kunnen racen.