UTRECHT - Fritz Korbach wordt trainer in Indonesië. De ervaren coach tekende een contract bij de Indonesische club PSM Makassar, die uitkomt op het hoogste niveau. De overeenkomst loopt tot het einde van het jaar. Dat heeft zijn zaakwaarnemer donderdag bekendgemaakt.

PSM Makassar liep vorig seizoen op doelsaldo het landskampioenschap mis, maar kwalificeerde zich wel voor de Asian Champions League. Korbach, die sinds vorige week in Indonesië verblijft, maakt donderdag zijn debuut tijdens een bekerwedstrijd. De club staat momenteel zesde in zuidelijke groep van veertien teams. Van Korbach wordt verwacht dat het team weer meestrijdt voor het landskampioenschap.

Korbach werkte in Nederland bij tal van profclubs. In het seizoen 1973/1974 begon hij bij het toenmalige FC Wageningen, waarna een of meerdere periodes volgden bij PEC Zwolle, Volendam, FC Twente, Cambuur, Go Ahead Eagles, Heerenveen, De Graafschap, Heracles en Sparta. Voor het laatst werkte de in Duitsland geboren coach bij amateurclub Rohda Raalte.