RIJSWIJK - Argentinië en Nigeria hebben zich woensdagavond bij de laatste acht geplaatst van het WK onder 20 jaar. In Emmen wonnen de Argentijnen van Colombia, 2-1. In Doetinchem versloeg Nigeria met 1-0 Oekraïne.

Taiwo zorgde bij Nigeria tegen Oekraïne voor de beslissing, door tien minuten voor het einde de enige treffer te maken. De Nigeriaan schoot op wonderbaarlijke wijze de bal vanaf de zijkant van het veld over de twee meter lange Argentijnse doelman. Het Afrikaanse land komt in de volgende ronde uit tegen Nederland. Op de Vijverberg waren bijna 10.000 bezoekers.

Barroso

Voor de Argentijnen maakte Barroso in blessuretijd voor 8400 kijkers het winnende doelpunt. In de 52e minuut had Otalvaro Colombia op voorsprong gezet. Zes minuten later maakte Messi gelijk.

Argentinië ontmoet nu Spanje, dat Turkije versloeg. In Emmen werd het 3-0 voor de Zuid-Europeanen. Juanfran scoorde twee keer, Robuste maakte de derde en laatste treffer. De overige kwartfinales zijn Italië - Marokko en Duitsland - Brazilië.