LONDEN - Het Wimbledon-avontuur van Mark Philippoussis is in mineur geëindigd. Het Australische servicekanon hield gelijke tred met Marat Safin, maar verloor de eerste twee tiebreaks en raakte in de derde set geblesseerd. De verliezend finalist van Wimbledon 2003 ging met 6-7(4), 6-7(4), 4-6 ten onder tegen de als vijfde geplaatste Rus.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Philippoussis kreeg op 3-3 in de derde set pas zijn eerste breakpoint tegen, dat door Safin werd benut. De Australiër klaagde op dat moment al over enkel- en kuitklachten en speelde de partij op halve kracht uit.

Philippoussis werd met een wildcard toegelaten tot het toernooi. Mede door blessures maakte hij de afgelopen jaren een vrije val op de wereldranglijst. Zijn harde service is nog niet verloren, want daarmee bleef Philippoussis zijn tegenstander nipt voor: 21 aces tegen 20. In de derde ronde stuit Safin op de Spanjaard Feliciano Lopez (26), die de Brit David Sherwood met 6-2, 6-4, 6-2 versloeg.

Ook de Zwitser Roger Federer heeft woensdag de derde ronde van Wimbledon bereikt. De nummer één van de wereld rekende vakkundig met de Tsjech Ivo Minar: 6-4 6-4 6-1.