EINDHOVEN - Na Mark van Bommel (Barcelona) en Johann Vogel (AC Milan) vertrekt ook Ji-Sung Park bij PSV. De 24-jarige Zuid-Koreaan tekent een vierjarig contract bij Manchester United. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over de afkoopsom, die ongeveer 6 miljoen euro bedraagt. Het contract van Park liep in Eindhoven nog door tot medio 2006.

De dynamische Aziaat, die deze week in Manchester de medische keuring ondergaat, streek na het wereldkampioenschap in 2002 bij PSV neer. Met zijn landgenoot Young-Pyo Lee reisde hij trainer Guus Hiddink achterna, de voormalige bondscoach van Zuid-Korea. Na een moeizame gewenningsperiode groeide Park uit tot een van de belangrijkste spelers van PSV.

De Zuid-Koreaanse aanvaller stond in Eindhoven op het punt zijn contract tot de zomer van 2008 verlengen. De belangstelling van Manchester United deed hem echter van gedachten veranderen. Naar verluidt, gaat hij per jaar 3 miljoen euro verdienen bij de Engelse topclub.

Voor het nieuwe seizoen heeft landskampioen PSV alleen nog Mika Väyrynen (ex-Heerenveen) aangetrokken. Mogelijk komt ook de Belgische international Timmy Simons over van Club Brugge.