BARCELONA - FC Barcelona moet alles doen om Rivaldo te behouden. Dit is de mening van Patrick Kluivert, de Nederlandse spits van de Spaanse club die de afgelopen twee jaar niets heeft gewonnen. "Rivaldo kan in één seconde een wedstrijd beslissen", aldus Kluivert.

Het contract van de Braziliaanse speler, die tijdens het laatste WK vijf keer scoorde, loopt in de zomer van 2003 af. Hij zou nu onderdeel zijn van een ruil met de Italiaanse club Lazio tegen de Spaanse international Mendieta. Kluivert zei dinsdag na de training op een persconferentie: "Er wordt gesproken van een vertrek van Rivaldo maar hij is nog steeds een speler van FC Barcelona en ik hoop dat hij blijft. Het is belangrijk een speler als Rivaldo in de selectie te hebben."

Groots seizoen

Barcelona heeft geen trofee gewonnen sinds 1999, het jaar dat Louis van Gaal als trainer/coach vertrok. De ex-bondscoach van Oranje is terug in Nou Camp en Kluivert hoopt nu op nieuwe glorie. "De fans hebben gelijk. Een club als Barcelona kan niet drie jaar bestaan zonder iets te winnen. Wij moeten nu een groots seizoen gaan doormaken."

Uitstekende speler

Kluivert was dinsdag vol lof over zijn nieuwe teamgenoot, de Argentijnse international Juan Riquelme. "Een sterke persoon en een uitstekende speler. Ik heb hem eerder zien spelen en ik denk niet dat hij aanpassingsmoeilijkeden zal hebben in Spanje."